В начало

Нафта Brent здорожчала до $79,8 за барель

Ціни на нафту відновлюються вранці в понеділок після падіння за підсумками попереднього тижня, інвестори оцінюють ситуацію з видобуванням і чекають на рішення Федеральної резервної системи (ФРС) США.

Вартість серпневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:04 за київським часом становить $79,83 за барель, що на $0,21 (0,26%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти здешевшали на $0,25 (0,3%) – до $79,62 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на цей час на $0,19 (0,25%) – до $75,72 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів зменшилася на $0,02 (менш як 0,1%) – до $75,53 за барель.

За підсумками тижня Brent втратила 1,8%, WTI – 1,9%.

Число нафтових і газових бурових установок, що діють, у світі в травні скоротилося за підсумками третього місяця поспіль, повідомила американська нафтосервісна компанія Baker Hughes. У середньому минулого місяця у світі працювало 1 675 установок проти 1 726 у квітні. При цьому травневий рівень на 107 нижчий за показник за аналогічний місяць 2023 року.

Підсумки чергового засідання Федрезерву стануть відомими у середу і можуть вплинути на привабливість різних класів активів. Ринок практично впевнений, що американський ЦБ залишить відсоткові ставки незмінними.

Дещо раніше того ж дня Мінпраці США оприлюднить дані про динаміку споживчих цін за травень, які ФРС може врахувати при прийнятті рішення щодо грошово-кредитної політики.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти