В начало

Нафта Brent здешевшала до $97,03 за барель

Ціни на нафту знижуються під час торгів у четвер після підйому більш ніж на 1% за підсумками попереднього дня.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:09 за Києвом у четвер становить $97,03 за барель, що на $0,37 (0,38%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками попередніх торгів ці контракти зросли в ціні на $1,9 (1,1%), до $97,4 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $91,57 за барель, що на $0,36 (0,39%) менше від підсумкового значення попередньої сесії. На закриття ринку у середу вартість цих контрактів зросла на $1,43 (1,6%), до $91,93 за барель.

Ринок напередодні стежив за новинами щодо постачання російської нафти в Європу нафтопроводом «дружба».

Постачання нафти через Україну нафтопроводом відновилося в Словаччину, повідомили у компанії Slovnaft напередодні.

Раніше «транснєфть» повідомила, що 4 серпня «Укртранснафта» зупинила транзит російської нафти у зв'язку зі збоєм оплати транзитного збору. Південною гілкою нафтопроводу «дружба», що проходить через територію України, постачання нафти здійснюється у напрямку НПЗ Угорщини, Словаччини й Чехії на підставі довгострокового договору між ПАТ «транснєфть» і АТ «Укртранснафта» на надання послуг з транспортування сировини на умовах 100% передоплати.

Крім того, тиск на ринок чинили дані про запаси енергоносіїв у США.

Комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 5,46 млн барелів – до 432,01 млн барелів, показали опубліковані в середу дані щотижневої доповіді Міністерства енергетики країни. Товарні запаси бензину знизилися на 4,98 млн барелів і склали 220,32 млн барелів. Комерційні запаси дистилятів збільшилися на 2,17 млн барелів, до 111,49 млн барелів.

Експерти очікували зниження запасів нафти на 1 млн барелів, зменшення запасів бензину – на 1,1 млн барелів і запасів дистилятів – на 1 млн барелів.

Тим часом у четвер трейдери чекають на публікацію щомісячного звіту ОПЕК з нафтового ринку й щомісячного огляду Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти