В начало

Нафта Brent здешевшала до $96,2 за барель після зростання напередодні

Ціни на нафту знижуються під час торгів у п'ятницю після впевненого зростання напередодні.

Грудневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:00 за київським часом здешевшали на $0,77 (0,79%) – до $96,19 за барель. За підсумками торгів у четвер вони зросли на $1,27 (1,33%), до $96,96 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на грудень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $0,94 (1,06%) – до $88,14 за барель. За підсумками попередніх торгів вони збільшилися на $1,17 (1,33%), до $89,08 за барель.

Попри зниження п'ятниці, ціни на нафту можуть завершити тиждень зростанням на тлі різкого падіння курсу долара, а також даних про експорт США.

Тим часом інвестори зберігають обережність на тлі невизначеного прогнозу попиту у зв'язку зі зростанням інфляції, підвищенням відсоткових ставок і ризиками рецесії, що ростуть, пише Trading Economics.

Раніше цього тижня стало відомо, що комерційні запаси нафти в США минулого тижня збільшилися на 2,59 млн барелів, тоді як опитані Bloomberg експерти очікували більшого помірного зростання – на 1,5 млн барелів.

У доповіді Міненерго США також повідомлялося, що товарні запаси бензину знизилися на 1,48 млн барелів, а резерви дистилятів збільшилися на 170 тис. барелів. Аналітики прогнозували зниження для бензину на 1,5 млн барелів, дистилятів – на 1 млн барелів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти