В начало

Нафта Brent здешевшала до $94,25 за барель

Ціни на нафту продовжують опускатися у вівторок після 3% падіння напередодні на сигналах ослаблення попиту в Китаї і очікуваннях повернення іранського палива на світовий ринок.

Тегеран напередодні надіслав у Євросоюз офіційну відповідь на запропонований Брюсселем проєкт угоди про відновлення Спільного всеосяжного плану дій (СВПД), повідомило агентство Bloomberg. Раніше представник іранського МЗС заявив, що підстави для підписання угоди, яка призведе до послаблення санкцій щодо країни, можуть з'явитися «найближчим часом».

Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за київським часом у вівторок становить $94,25 за барель, що на $0,85 (0,89%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти здешевшали на $3,05 (3,1%), до $95,1 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $88,85 за барель, що на $0,56 (0,63%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. На закриття ринку в понеділок вартість цих контрактів зменшилася на $2,68 (2,9%), до $89,41 за барель.

«Тиск на нафтовий ринок чинить погіршення макроекономічних прогнозів з урахуванням слабких статданих з Китаю, а також можливість появи на ринку іранської нафти, – зазначає аналітик RHB Investment Bank Bhd Шон Лім. – Однак якщо іранську угоду буде укладено, нарощування країною видобутку нафти займе час, тому негайний ефект не буде сильним».

Офіційні дані з Китаю, опубліковані в понеділок, показали, що попит на нафту в КНР у липні був майже на 10% нижчим, ніж роком раніше, – у зв'язку з жорсткими карантинними обмеженнями, що діють у країні для стримування поширення COVID-19. При цьому звіти про динаміку роздрібного продажу й промислового виробництва в КНР за минулий місяць, також оприлюднені 15 серпня, виявилися гіршими за прогнози експертів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти