В начало

Нафта Brent торгується за $86 за барель

Ціни на нафту змінюються слабко й різноспрямовано вранці у четвер після незначних коливань напередодні, трейдери продовжують оцінювати дані про запаси палива в США.

Вартість березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:08 за київським часом становить $86,03 за барель, що на $0,09 (0,1%) нижче за показник на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти здешевшали на 1 цент, до $86,12 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $80,29 за барель, що на $0,14 (0,17%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. За підсумками минулої сесії контракт збільшився у ціні на 2 центи, до $80,15 за барель.

Комерційні запаси нафти США минулого тижня збільшилися на 533 тис. барелів, показали оприлюднені напередодні дані щотижневої доповіді Міністерства енергетики країни. Зростання резервів зафіксовано за підсумками п'ятого тижня поспіль.

Товарні запаси бензину зросли на 1,76 млн барелів, тоді як дистилятів – зменшилися на 507 тис. барелів.

Опитані Bloomberg експерти очікували зростання запасів нафти на 1,5 млн барелів, збільшення запасів бензину – на 1,5 млн барелів і падіння запасів дистилятів – на 1,6 млн барелів.

«Дані Міненерго відобразили те, що ринок закладав у котирування останні тижні: зростаюча з кінця грудня премія Brent порівняно з WTI з призводить до зростання експорту, що обмежує зростання запасів, незважаючи на слабку завантаженість американських НПЗ», – зазначив старший аналітик DTN Трой Вінсент .

Інвестори також оцінюють ризики рецесії у світовій економіці й перспективи попиту на паливо у Китаї.

«Побоювання з приводу рецесії і послаблення надій на «м'яку посадку» для економіки залишаються негативними чинниками для ринку, – сказав редактор Sevens Report Research Тайлер Річі в інтерв'ю MarketWatch. – Водночас оптимізм з приводу різкого відновлення попиту в Китаї продовжить надавати підтримку нафтовим котируванням найближчим часом».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти