В начало

На Житомирщині затримали викрадачів нафти з нафтопроводу (фото)

У Житомирській області затримали шестеро учасників злочинної групи, яка викрадали нафту з трубопроводу. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Фігуранти зробили незаконну врізку у магістральний нафтопровід «Мозир–Броди». У ніч проти 16 жовтня поліцейські затримали шістьох учасників угруповання, один із яких намагався втекти, щоб знищити докази», – йдеться у повідомленні.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Житомирській області й слідчі обласної поліції, організував діяльність угруповання місцевий кримінальник, залучивши як спільників ще 5-х осіб. Вони спеціалізувалися на викраденні нафти з трубопроводу. Для цього зробили врізку і зливали сиру нафту у спеціально обладнаний автомобіль.

«Маючи зв’язки в охороні державного підприємства, ділки отримували розклад і маршрути нарядів. Окрім того, мали спецзасоби, які дозволяли не привертати до себе зайву увагу: пристрої нічного бачення й пригнічення радіосигналу. Коли виходили на «справу», телефони залишали в місцях мешкання. Викрадену нафту надалі збували підпільним виробникам палива і легальним підприємцям на території області й за її межами», – зазначають правоохоронці.  

Згідно з повідомленням поліції, оперативники й слідчі за силової підтримки роти поліції особливого призначення затримали шістьох фігурантів на території Звягельського району Житомирської області. Вони якраз приїхали за черговою партією нафти до місця незаконної врізки. Один із фігурантів намагався втекти, щоб позбутися доказів.

За результатами проведення 20 санкціонованих обшуків поліцейські вилучили вантажівку, два легкові автомобілі, генератор, обладнання і речі, які використовували для викрадення нафти, чорнові записи.

Під час слідства правоохоронці отримали докази причетності фігурантів до кількох врізок у нафтопровід на території області. Суму завданих збитків встановлюють.

Затриманим особам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 292 (пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів та нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України.

Прокурори Житомирської обласної прокуратури звернулися до суду щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Після проведення процесуальних заходів дії учасників угруповання можуть бути додатково кваліфіковані за статтею 185 (крадіжка) КК.  

Санкція інкримінованої статті як покарання передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Заходи з документування й викриття злочинної групи проводилися за сприяння співробітників служби безпеки АТ «Укртранснафта» і ДП «Нафтогазбезпека».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти