В начало

На Полтавщині залізничники викрали з локомотивів 6,5 тис. л ДП

У Полтавській області припинили діяльність злочинної групи, яка викрала з локомотивів 6 500 л дизельного пального. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України на своїй сторінці у мережі Facebook.

«На Полтавщині поліцейські викрили схему викрадення пального з локомотивів: в учасників злочинної групи вилучено 6 500 л дизпального», – йдеться у повідомленні прес-служби департаменту.

Як зазначають правоохоронці, серед фігурантів оборудки — четверо працівників відокремленого підрозділу регіональної філії «Укрзалізниці» — двоє машиністів та їхні помічники. Усім чотирьом порушникам слідчі повідомили про підозру. За скоєне їм загрожує до восьми років в’язниці.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Полтавській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції встановили, що співробітники державного залізничного перевізника створили злочинну групу з метою незаконного привласнення дизельного пального з подальшим його збутом.

«Ділки на систематичній основі зливали пальне з локомотива тепловоза приміського поїзда під час його зупинки на одній із залізничних станцій. Каністри з викраденим пальним фігуранти скидали з локомотива в попередньо обумовленому місці, – повідомляють поліцейські. – Згодом зловмисники переливали дизельне пальне з каністр у бочку об’ємом близько 200 л, а потім, за допомогою спеціальної помпи, перекачували викрадене у місткість, вмонтовану у вантажівку. Надалі учасники угруповання вивозили ДП на власних автомобілях у Кременчуцький район, де продавали скупнику».

Під час слідства правоохоронці з’ясували, що здобуте у злочинний спосіб пальне реалізовувалось населенню через незаконні АЗС й на території СТО, що належало батьку одного з фігурантів.

За результатами вжитих заходів поліцейські задокументували 10 фактів крадіжок дизельного пального на загальну суму понад 0,5 млн грн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти