В начало

На польському ринку зменшилися гуртові ціни на ПБТ

Ціни на автогаз на польському ринку продовжили знижуватися минулого тижня, про це enkorr повідомили учасники ринку. Пропан-бутанова суміш у Плоцьку, яку реалізує напівдержавний концерн Orlen, здешевшала на 110 зл/т, до 3 000 зл/т ($697/т). На сході країни автомобільні партії ПБТ продаються за 2 800-2 900 зл/т ($651-674/т), це на 200 зл/т менше порівняно з попереднім тижнем.

Ціни на ПБТ на сході Польщі зменшуються попри стабільність котирувань продукту на білорусько-польському кордоні. Раніше enkorr повідомляв, що поштовхом для зниження цін у гурті стало зменшення роздрібної маржі на АЗС.

«ПБТ у Польщі дешевшатиме наступні кілька тижнів. Ціни FCA зараз набагато вищі за котирування DAP», — каже польський трейдер, який вважає, що у гурті є потенціал для зниження цін. Нагадаємо, наприкінці минулого тижня вартість залізничних партій ПБТ на білорусько-польському кордоні становила $488-515/т.

Ціни на пропан у Польщі зменшилися слідом за котируваннями у Північно-Західній Європі. Наприкінці минулого тижня партії пропану концерн Orlen з терміналів у Плоцьку й Сокулці пропонував за 3 550-3 590 зл/т ($825-834/т), це на 60-100 зл/т менше порівняно з попереднім тижнем. Вартість російського пропану на сході країни зменшилася на 50 зл/т, до 3 150-3 250 зл/т ($732-755/т), неросійський ресурс у східному регіоні пропонується за 3 320 зл/т ($772/т). Учасники ринку повідомляють про добрий попит на газ із боку агрофірм.

«У нас фактично сільськогосподарський сезон. Основний одержувач сьогодні це кукурудзосушарки», — каже трейдер, великий постачальник пропану. У середині жовтня на ринку також почалися закупівлі газу для автономного опалення.

«У цей період, тобто з жовтня до кінця листопада, можливо, до перших чисел грудня, попит на пропан зростає в два-три рази порівняно з іншими періодами року», — додає співрозмовник.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти