В начало

На польському кордоні значно зросла кількість паливовозів на виїзд

На ще одному пункті пропуску «Рава-Руська–Хребенне» на кордоні з Польщею значно виросла кількість вантажівок у напрямку України. Про це enkorr повідомили гравці ринку.

Зі слів одного з операторів, однією з причин стали труднощі з пропуском автомобілів на пункті «Ягодин–Дорогуськ».

«На цьому пункті і так рух був ускладненим після того, як паливовозам закрили «зелений коридор» і запровадили електронну чергу. З сьогоднішнього дня через нього рух ускладнився ще й через страйк у Польщі», — каже він, зазначивши, що через це оператори почали шукати альтернативні шляхи ввозу ресурсу в Україну, зокрема частину автоцистерн було переспрямовано на пункт пропуску «Рава-Руська– Хребенне», який і так був завантаженим.

Окрім цього, трейдер висловив побоювання, що з понеділка на цьому пункті ситуація ще більш ускладниться. Оскільки, як і на «Ягодині–Дорогуськ», на ньому вводять електронну чергу. 

«Через закриття «зелених коридорів» трейдери вирішили перестрахуватися і збільшити обсяги постачань в Україну, аби забезпечити їх прогнозованість і ритмічність, що додатково впливає на збільшення черг на кордоні», — додав ще один зі співрозмовників видання.

Як повідомляв enkorr, у пункті пропуску «Ягодин–Дорогуськ» обмежили рух вантажівок до 3 червня через акцію протесту польських перевізників.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти