В начало

На Київщині поліція вилучила 6 тис. тонн неякісного пального (фото)

На Київщині у підпільних виробників пального поліція вилучила неякісних нафтопродуктів на 360 млн грн. Про це повідомляє департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними поліцейських, місцевий мешканець займався господарською діяльністю у сфері зберігання нафтопродуктів. Для цього він орендував територію нафтопереробного заводу на території Київської області.

Зазначається, що для отримання значних прибутків фігуранти додавали різноманітні присадки. Аби приховати протиправну діяльність, неякісне пальне реалізовували суб’єктам господарювання за готівку для подальшої реалізації на ринку. Окрім того, продавали пальне через підконтрольну АЗС.

«Заходи проводили співробітники управління стратегічних розслідувань у Київській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями. За місцем зберігання й продажу нафтопродуктів вилучили понад 6 тис. тонн пального. Вирішується питання про накладення арешту», — йдеться у повідомлені.

Під час заходів поліцейські вилучили документацію, чорнові записи, обладнання, яке використовувалося для виготовлення й зберігання пального, а також понад шість тисяч тонн пального. Вартість вилученого майна сягає 360 млн грн. Вирішується питання про накладення арешту.

Після проведення низки експертиз і процесуальних заходів прийматиметься рішення про повідомлення підозр причетним до «схеми» особам. Слідство триває у кримінальному провадженні, що розслідується за ст. 190 (шахрайство) і ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Його здійснюють детективи ТУ БЕБ у Києві й Київській області під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти