В начало

На АЗС Миколаївщини виявили порушення на понад 435 тис. грн

На АЗС у Миколаївській області торгували пальним без використання касових апаратів (РРО) – Державна податкова служба виявила продаж необлікованого пального майже на 214,3 тис. грн. Про це повідомляє Inshe.TV з посиланням на начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС у Миколаївській області Олександра Федоровича.

Як зазначається, ДПС Миколаївщини відпрацьовує суб’єктів господарювання, які здійснюють незаконну реалізацію паливно-мастильних матеріалів. Під час проведення фактичних перевірок мережі автозаправних станцій на території Первомайського району Миколаївської області у вересні 2024 року фахівці податкової встановили «численні порушення вимог законодавства щодо реалізації паливно-мастильних матеріалів споживачам».

У результаті рейду податківці виявили продаж пального мимо каси, необлікованого палива реалізовано на суму майже 214,3 тис. грн.

Також було з’ясовано, що на АЗС відсутнє необхідне електронне обладнання (витратоміри й рівнеміри). Таке порушення передбачає штраф обсягом 220 тис. грн.

У підсумку загальна сума виявлених порушень порядку проведення розрахунків та обігу підакцизних товарів склала майже 435 тис. грн.

За фактами порушень податкового законодавства фахівці ДПС Миколаївщини склали акт фактичної перевірки й спрямували матеріали перевірки у правоохоронні органи.

У Головному управлінні ДПС у Миколаївській області зауважують, що  суб’єкти господарювання при реалізації пального на АЗС зобов’язані проводити такі розрахункові операції на повну суму покупки через належним чином зареєстрований, опломбований, переведений у фіскальний режим роботи спеціалізований реєстратор розрахункових операцій та в обов’язковому порядку надавати споживачу розрахунковий документ встановленої форми й змісту.

ДПС Миколаївщини нагадує, що з кожного сплаченого чеку гроші перераховуються на безпеку нашої країни, тоді як «чорна готівка» йде лише у чиїсь кишені.

Як повідомляв enkorr раніше, на автозаправній станції у Тернопільській області відбувався відпуск пального без застосування касового апарата, за що податкова оштрафувала АЗС на 290 тис. грн. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти