В начало

МІУ призначило нового керівника АМПУ

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури за погодженням уряду призначило нового керівника ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ). Ним став Юрій Литвин, який змінив на цій посаді Олексія Вострікова, що очолював адміністрацію з червня 2022 року. Про це повідомила прес-служба МІУ, пишуть «Порти України».

Як зазначається у повідомленні, на цій посаді він сконцентрується на підвищенні ефективності Дунайського портового кластера, який наразі є ключовим альтернативним шляхом для експортно-імпортної логістики, а також на залученні інвестицій у портову галузь. «Серед пріоритетів також забезпечення стабільної роботи «Зернової ініціативи» й забезпечення готовності портів до відновлення вільного комерційного судноплавства», — вказали в МІУ.

До призначення Ю.Литвин із червня 2021 року очолював ДП «Укрводшлях», після початку повномасштабного російського військового вторгнення в Україну в умовах воєнного стану реорганізував його роботу, об’єднавши функції державних підприємств з обслуговування та утримання внутрішніх водних шляхів у рамках реформи.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти