В начало

Імпорт Туреччиною російської нафти досяг рекордної позначки

Експорт російської нафти в Туреччину у грудні 2023 року досяг рекордної позначки і становив 444 тис. барелів на добу (б/д), пише видання «Коммерсант» із посиланням на дані Kpler.

«За рекордними цінами» Європа купує російську нафту, пише Independent.

За даними видання, у грудні минулого року близько 85% постачань до Туреччини припали на танкери з балтійських портів у приморську й усть-лузі.

Ще в листопаді росія постачала в Туреччину 400 тис. барелів нафти сорту Urals на день, що становило близько 14% її загального експорту морським транспортом. У Kpler оцінюють листопадовий обсяг постачання до цієї країни в 432 тис. б/д.

Крім того, 2023 року Туреччина наростила ввезення російських дизельного пального, топкового мазуту, а також авіаційного й суднового палива. За даними аналітиків, постачання підскочили на 200% у січні-листопаді 2023 року, склавши приблизно 0,29 млн б/д.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз продовжує закуповувати російську нафту, незважаючи на обіцянки відмовитися від неї, але за рекордними цінами через Індію. За оприлюдненими даними, постачання енергоресурсу з Індії в країни ЄС досягли історичного максимуму.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти