В начало

Імпорт СПГ в Японію продовжує скорочуватися

Згідно з попередніми даними, оприлюдненими Міністерством фінансів країни, місячний імпорт скрапленого природного газу (СПГ) в Японію продовжив скорочуватися в липні, повідомляє LNG Prime.

Імпорт СПГ країни в липні впав на 17,4% в річному обчисленні – до приблизно 5,09 млн тонн, водночас це більше порівняно з 4,53 млн тонн, імпортованих в червні.

Державна японська нафтова, газова й металургійна національна корпорація (JOGMEC) не оприлюднила місячної спотової ціни на СПГ на основі контракту й на основі надходження за січень-липень, оскільки було менше двох компаній, які імпортували спотовий СПГ.

Раніше цього тижня у звіті JOGMEC сказано, що «спотова ціна на СПГ у північно-східній Азії JKM за попередній тиждень (7-11 серпня) залишилася в основному незмінною на рівні $11 за МБТЕ минулого тижня до 8 серпня на тлі твердих запасів і слабкого попиту в північно-східній Азії».

10 серпня JKM «підскочив до $12США/МБТЕ, оскільки виникла можливість страйків на великих австралійських проєктах, і JKM утримався на рівні $12США/МБТЕ наступного дня на тлі невизначеності щодо можливих страйків», — йдеться в повідомленні.

За даними METI, запаси СПГ для виробництва електроенергії в Японії станом на 6 серпня становили 1,87 млн тонн, що на 0,05 млн тонн менше, ніж минулого тижня, на 0,88 млн тонн менше, ніж на кінець того ж місяця торік, і на 0,13 млн тонн менше, ніж минулого року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти