В начало

Імпорт російської нафти в Індію нині вдвічі перевищує імпорт іракської

Імпорт Індією сирої нафти з росії досяг нового максимуму в 1,64 млн барелів на день (б/д) у березні і тепер вдвічі перевищує закупівлі з Іраку — традиційного головного постачальника нафти для країни. Але закупівлі, схоже, зупинилися, оскільки зростання сповільнилося.

За даними Reuters, росія продовжує залишатися найбільшим постачальником сирої нафти, яка перетворюється на бензин і дизельне пальне на нафтопереробних заводах, шостий місяць поспіль, постачаючи понад третину всієї нафти, імпортованої Індією, згідно з даними Vortexa, що відстежує енергетичні вантажі.

Нафтопереробники продовжують розкуповувати великі російські вантажі, доступні зі знижкою до інших сортів.

З частки ринку менше 1% в імпортному кошику Індії до початку повномасштабної російсько-української війни у лютому 2022 року частка росії в імпорті Індії зросла до 1,64 млн б/д у березні, займаючи 34%.

Закупівлі з росії в березні вдвічі перевищили 0,82 млн б/д нафти, купленої в Іраку, який є головним постачальником нафти в Індію з 2017-18 років.

Індія, третій за величиною імпортер сирої нафти у світі після Китаю й Сполучених Штатів, відмовляється від російської нафти, яка була доступна зі знижкою після того, як дехто на Заході уникав її як засобу покарання москви за її вторгнення в Україну.

За даними Vortexa, Саудівська Аравія була другим за величиною постачальником сирої нафти в Індію в березні, продавши 986 288 б/д. Ірак з продажами 821 952 б/д був третім найбільшим постачальником.

ОАЕ випередили США й стали четвертим найбільшим постачальником з 313 002 б/д. США постачили 136 464 б/д порівняно з 248 430 б/д у лютому.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти