В начало

Імпорт нафти в Індію з росії впав до семимісячного мінімуму

Апетит Індії до дешевої російської нафти впав у серпні, оскільки мусонні дощі зменшили попит, а нафтопереробники запланували планові ремонтні роботи, пише Bloomberg.

Третій у світі споживач нафти скоротив імпорт із росії третій місяць поспіль у серпні до 1,57 млн барелів на день (б/д), що на 24% менше за місяць і довело його до найнижчого рівня з січня, згідно з даними компанії Kpler.

Індійські нафтопереробники також скоротили постачання з Іраку, іншого головного постачальника, на 10% у серпні – до 848 тис. б/д. Частину цих обсягів було замінено різким сплеском імпорту з Саудівської Аравії, який зріс на 63% за місяць – до 852 тис. б/д, свідчать оприлюднені дані.

Споживання російської сирої нафти в Індії різко зросло з минулого року, досягнувши піку в 2,15 млн б/д у травні, оскільки нафтопереробники змагалися за великі знижки на постачання.

Mangalore Refinery and Petrochemicals Ltd., потужність якого становить 301 тис. б/д, знизила імпорт на дві третини. Закупівлі Reliance Industries впали до 1,1 млн б/д зі звичайного середнього рівня в 1,2-1,3 млн барелів, оскільки компанія планує закрити установку дистиляції сирої нафти у вересні, сказав Віктор Катона, провідний аналітик сирої нафти Kpler.

Загальний імпорт сирої нафти в Індію, який у серпні знизився на 7%, до 4,35 млн б/д, швидше за все, зросте з жовтня, оскільки попит на продукцію в четвертому кварталі набиратиме темпів, і в ньому не буде жодного масштабного зростання у наступні місяці, додав Катона.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти