В начало

MOL GROUP оприлюднила результати за третій квартал

MOL досяг чистого показника EBITDA у $976 млн у третьому кварталі 2023 року завдяки високій ефективності обслуговування споживачів, що врівноважує вплив ринкового середовища, яке повертається до нормальних умов, і виклики, пов’язані з регулюванням для розвідки й переробки. Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Податки на непередбачувані прибутки в регіоні центральної і східної Європи продовжують серйозно впливати на результати, склавши половину чистої EBITDA за перші три квартали 2023 року, або $1 061 млн з початку 2023 року до кінця третього кварталу 2023 року.

Показник EBITDA Downstream Clean CCS становив $469 млн у третьому кварталі 2023 року, що на 37% менше порівняно з аналогічним періодом 2022 року, в результаті вищої рентабельності нафтопереробки і негативного внеску нафтохімічного сегменту, що скоротило розрив між ринковою ціною на нафту Brent і Ural.

Показник EBITDA у розвідці становив $195 млн у 3 кварталі 2023 року, майже вдвічі збільшившись порівняно з 2 кварталом 2023 року завдяки нижчим податковим зборам на непередбачуваний прибуток у третьому кварталі, незважаючи на незначне зниження виробництва.

Показник EBITDA у сфері споживчих послуг продемонстрував високі результати під час сезону, коли показник EBITDA досяг $250 млн у третьому кварталі 2023 року завдяки органічним і неорганічним ефектам.

MOL підвищує свій прогноз EBITDA на 2023 рік приблизно до $2,8 млрд з попередніх $2,5 млрд. 

«Я пишаюся тим, що нам вдалося зберегти хороші показники, незважаючи на жорстке регуляторне середовище й тиск ринку. У цьому кварталі ми змогли пом’якшити наслідки негативних зовнішніх умов завдяки покращенню рентабельності наших нафтопереробних заводів і високому споживчому попиту на наші паливні продукти. Ми можемо підвищити наш прогноз EBITDA, оскільки залишаємося оптимістично налаштованими щодо того, що наша стійка до криз інтегрована бізнес-модель і ефективна робота врівноважать нестабільний ринок і регуляторні умови. Ми прагнемо продовжити наш шлях трансформації, а також виправдати високі очікування щодо нашої ролі в забезпеченні безпеки постачання у регіоні центральної й східної Європи», — зазначає голова правління компанії Жолт Ернаді.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти