В начало

«лукойл» хоче продати свою частку у родовищі в Гані — Reuters

«лукойл» провадить перемовини з індійськими компаніями про продаж своєї частки 38% у нафтовому родовищі Pecan у Гані, повідомляє агентство Reuters із посиланням на джерела.

«російський «лукойл» провадить перемовини з індійськими компаніями про продаж своєї частки у родовищі Pecan у Гані, що може допомогти вийти з глухого кута у поданні планів розробки родовища… «лукойл» володіє 38%», — пише агентство.

При цьому зазначається, що норвезька промислова інвестиційна компанія Aker заявила, що подання плану розробки Pecan владі Гани було відкладено на тлі побоювань, що проєкт може потрапити під санкції через участь «лукойлу». Зі слів генерального директора Aker ASA Оейвінда Еріксена (пряма цитата агентством не наводиться), його компанія провадить перемовини з владою Гани, і одним із варіантів є вихід «лукойлу» з проєкту.

Компанія «лукойл», у свою чергу, заперечує, що вона становить санкційний ризик для проєкту, пише Reuters. РІА «новості» поки не має в своєму розпорядженні коментаря компанії.

Зі слів джерел, перемовини між представниками «лукойлу» й індійськими компаніями, включаючи ONGC Videsh, підрозділ Oil and Natural Gas Corp, відбулися цього місяця в рамках конференції India Energy Week.

Норвезька Aker Energy, контрольована Aker ASA, має 50% глибоководного блоку біля берегів Гани, де розташоване родовище Pecan, «лукойл» володіє 38%, Ghana National Petroleum Corp. має 10%, а Fueltrade – 2%.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти