В начало

КТК відновив відвантаження на морському терміналі після призупинення через шторм

Каспійський трубопровідний консорціум (КТК) відновив відвантаження нафти на морському терміналі у новоросійську, повідомила прес-служба консорціуму.

У повідомленні КТК наголошується, що при огляді плавучих шлангів і виносних причальних пристроїв було виявлено пошкодження одного із шлангів зовнішнього рукава виносного причального пристрою №3 (ВПУ-3). На ньому виявлено перегин, спричинений аномальними штормовими умовами.

«Наразі відвантаження нафти на морському терміналі здійснюється у штатному режимі через ВПУ-1 і ВПУ-2», — повідомили у КТК. ВПУ-3 виведено з експлуатації, зазначає консорціум. «Заміну пошкоджених секцій плавучих шлангів на ВПУ-3 буде здійснено з запасних частин, що є в наявності, з урахуванням сприятливих погодних умов», — йдеться в заяві.

Протяжність трубопроводу КТК становить 1 511 км. Він поєднує нафтові родовища в Казахстані й російські родовища на шельфі Каспію з морським терміналом у новоросійську. КТК – основний маршрут для експорту казахстанської нафти (80% експорту нафти Казахстану). Потужність магістралі — 67 млн т нафти на рік.

Призупинення відвантажень на танкери 27 листопада відбулося через заповнення резервуарних парків у результаті шторму. У зв'язку з цим прийом нафти від відправників вантажів здійснювався у знижених обсягах. На тлі припинення роботи морського терміналу Казахстан скоротив видобуток на своїх найбільших родовищах — Тенгізі, Кашагані й Карачаганаку.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти