В начало

Країни Євросоюзу погодили поетапну відмову від ДВЗ

Рада Європейського Союзу ухвалила пропозицію щодо повного переходу автомобільного транспорту на силові агрегати, які не виділяють СО2. Йдеться про електромобілі й машини з водневими двигунами, повідомляє Autonews.

«Рада також погодилася ввести до 2035 року мету скорочення викидів CO2 на 100% для нових автомобілів і фургонів», — сказано в повідомленні Євроради.

При цьому в планах союзу зробити так, щоб абсолютно весь транспорт у Європі до 2050 року був «вуглецево нейтральним».

«У 2026 році комісія оцінить прогрес, здобутий у досягненні цілей зі скорочення викидів на 100%, і необхідність перегляду цих цілей з урахуванням технологічних розробок, зокрема щодо гібридних технологій, що підключаються», — зазначили в Раді ЄС.

Як пише видання, ухвалення цього документа говорить про те, що Європа прискореними темпами йде до повної відмови від двигунів внутрішнього згоряння (ДВЗ). Причому найбільші автовиробники підтримують це прагнення чиновників. Представники Ford і Volvo публічно підтримали це рішення, а, наприклад, у Volkswagen AG неодноразово заявляли про своє бажання повністю припинити випуск автомобілів з традиційними ДВЗ до 2030-2035 років. Схвалюють рішення Ради ЄС і японські автовиробники: Nissan раніше заявляв про зупинення робіт із створення нових двигунів внутрішнього згоряння у всьому світі, за винятком США.

Уже зараз, за ​​даними Європейської асоціації автовиробників, електромобілі й гібридні автомобілі із підзарядкою від мережі становлять 18% нових легкових автомобілів, проданих у ЄС торік. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти