В начало

Країни ОПЕК+ оголосили про скорочення видобутку нафти

Саудівська Аравія і низка інших країн, які входять до ОПЕК+, 2 квітня оголосили про подальше скорочення видобутку нафти приблизно на 1,16 млн барелів на добу (б/д), повідомляє Reuters.

Зазначається, що обмеження почнуть діяти з травня і триватимуть до кінця 2023 року.

Останнє скорочення видобутку може спричинити ріст цін на нафту на $10 за барель, пише видання.

Саудівська Аравія заявила, що добровільно скоротила видобуток на 500 тис. б/д добу задля підтримки стабільності нафтового ринку. «ОПЕК робить запобіжні кроки на випадок можливого скорочення попиту на нафту», – заявила директорка Energy Aspects Амріта Сен.

Повідомляється, що Ірак скоротить видобуток на 211 тис. барелів на добу, ОАЕ – на 144 тис., Кувейт – на 128 тис., Оман – на 40 тис., Алжир – на 48 тис., Казахстан – на 78 тис., Габон – на 8 тис., а рф продовжить добровільне скорочення видобутку на 500 тис. б/д до кінця року.

Деякі члени ОПЕК+ не приєдналися до скорочень, тому що вже давно видобувають нафту значно нижче за узгоджені рівні через брак виробничих потужностей.

Адміністрація президента США Джо Байдена заявила, що вважає недоцільним крок, оголошений 2 квітня виробниками нафти, пише видання.

«Ми не вважаємо, що зараз скорочення доцільні, враховуючи невизначеність на ринку, і ми чітко дали це зрозуміти», – сказав представник Ради нацбезпеки США.

Нагадаємо, у жовтні ключові міністри ОПЕК+ погодили скорочення видобутку нафти на 2 млн б/д.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти