В начало

Компанія Barter може заволодіти активами Novatek Green Energy

Менеджер Novatek Green Energy (NGE), Кароль Мацей Шиманський, уклав договір про умови з білостоцькою компанією Barter, який визначає рамкові припущення для цільової операції з продажу активів, призначених для продажу й розподілу скрапленого нафтового газу (LPG) і скрапленого природного газу (СПГ). Про це повідомляє ISBNews.

Novatek Green Energy потрапила під польські санкції після повномасштабного нападу росії на Україну. NGE є дочірньою компанією ПАТ «новатек» у російській федерації — найбільшого російського виробника СПГ і другої газової компанії в цій країні після «газпрому». З жовтня 2022 року рішенням міністра розвитку та технологій для NGE було створено тимчасову примусову адміністрацію, яку виконує Кароль Мацей Шиманський (керуючий партнер юридичної компанії RKKW). Основним завданням тимчасового арбітражного керуючого є продаж активів NGE, включаючи термінали перевантаження скрапленого газу й острівні газові мережі зі станціями регазифікації СПГ, розташовані в кількох муніципалітетах Польщі.

«Угода з продажу обраних активів Novatek Green Energy sp. z o. o. (NGE) здійснюється на підставі так званого санкційного акту. За результатами відбору бізнесу й санкційної перевірки потенційних інвесторів, які виявили інтерес до активів NGE у рамках угоди, було нарешті відібрано дві компанії, яким було запропоновано подати відповідні зобов'язувальні пропозиції. Пропозицію, яка охоплює більшість проданих активів NGE і передбачає поглинання всіх поточних співробітників NGE, подала Barter S.A., компанія зі 100% польським капіталом і 25-річним досвідом роботи в енергетиці, включно з дистрибуцією газу», – йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією на офіційному сайті, в активах Novatek Green Energy перебували два термінали з перевалки й розподілу скрапленого газу. Перший термінал Novatek Poludnie з можливістю зберігання 1 200 м3 скрапленого газу розташований на станції «Голухув» і має доступ до широкої колії LHS. Інший термінал LPG Novatek Zachód у Кшижі Великопольському, розташований на заході Польщі, дозволяє зберігати близько 170 м3 скрапленого газу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти