В начало

Brent здешевшала до $74,68 за барель

Ціни на нафту еталонних марок слабко опускаються вранці у п'ятницю після активного зростання за підсумками минулої сесії.

Вартість листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8.06 за київським часом становить $74,68 за барель, що на $0,2 (0,27%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. За підсумками минулої сесії ці контракти здорожчали на $1,23 (1,7%), до $74,88 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися у ціні на $0,1 (0,14%), до $71,85 за барель. У четвер ціна ф'ючерсу зросла на $1,04 (1,5%), до $71,95 за барель.

З початку тижня обидві марки здорожчали більш ніж на 4% завдяки покращенню настроїв інвесторів після зниження ставки Федрезерву одразу на 50 базисних пунктів, до 4,75-5%. Очікується, що це стимулюватиме активність в американській економіці й позитивно позначиться на попиті на пальне.

Тим часом аналітик Qisheng Futures Гао Цзянь зазначив, що «поки незрозуміло, чи зможе зменшення ставки ФРС пом'якшити знижувальні ризики для нафти на макрорівні». «Фундаментальні показники залишаються негативними, і ринку потрібно уважно стежити за ризиками, зміщеними у бік зниження», – додав він.

Також трейдери побоюються ескалації конфлікту на Близькому Сході після того, як голова Міноборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) тепер вважає пріоритетним напрямом не Сектор Гази, а свої північні прикордонні території, тобто має намір сфокусувати увагу на протистоянні з ліванським угрупованням «Хезболла».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти