В начало

Колишній топменеджер «Укртатнафти» отримав нову підозру

Колишньому виконувачу обов’язків першого заступника голови правління ПАТ «Укртатнафта» (2019-2022 роки) повідомлено про нову підозру в умисному ухиленні від сплати податків на понад 687 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби Офісу генерального прокурора і Служби безпеки України.

За даними слідства, службові особи «Укртатнафти» не задекларували податкових зобов’язань зі сплати акцизного податку за лютий 2022 року обсягом понад 687 млн грн. Згодом вони умисно не сплатили коштів на виконання зазначеного зобов’язання при наявній можливості.

Як додали в СБУ, відповідну суму нинішнє керівництво компанії перерахує на користь держави як податки, не сплачені колишніми власниками.

Зазначається, що підозрюваному вже обрано запобіжний захід – утримання під вартою. Наразі тривають заходи зі встановлення інших службових осіб підприємства, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

Раніше правоохоронці викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд грн колишніми власниками і топменеджментом «Укрнафти» і «Укртатнафти». 1 лютого СБУ провела обшук у олігарха Ігоря Коломойського.

Було повідомлено про підозру головному бухгалтеру і колишньому директору ПАТ «Укртатнафта», який наразі перебуває під вартою.

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин незаконної діяльності і притягнення винних до відповідальності.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти