В начало

КНР готується повернутися на ринок спотового СПГ

Компанії з КНР знову почали придивлятися до спотового ринку скрапленого природного газу, сподіваючись, що ослаблення обмежувальних заходів, викликане спалахом коронавірусу, підвищить попит на пальне наступного літа, пише агентство Bloomberg.

Низка китайських імпортерів цікавиться купівлею вантажів СПГ із постачанням у серпні й пізніше, кажуть трейдери, які побажали залишитися анонімними. Проте поки що вони утримуються від укладання угод через надто високі ціни на паливо.

Імпорт СПГ в Китай упав майже на 20% у січні-квітні в річному вираженні через політику «нульової терпимості» до коронавірусу, що викликала масштабні локдауни й негативно позначилася на економічному зростанні та попиті на пальне.

Тим часом останніми днями ЗМІ повідомляють про позитивну тенденцію, що намітилася в ситуації з COVID-19 у країні. Зокрема, обмежувальні заходи ослаблені у Шанхаї, найбільшому місті КНР.

Зі слів трейдерів, китайські імпортери розглядатимуть змогу купівлі вантажів СПГ, якщо ціни на спотовому ринку впадуть нижче за $17 за мільйон британських теплових одиниць (BTU). При цьому у вівторок регіональний бенчмарк торгувався на рівні близько $20 за 1 млн BTU.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти