В начало

Кілька танкерів з непроданою російською нафтою стоять у Балтійському морі

Наразі танкери із флагманським сортом російської сирої нафти простоюють у Балтійському морі, пише Bloomberg.

За даними агентства, чотири танкери з близько 3 млн барелів сирої нафти марки Urals зараз щонайменше тиждень простоюють біля експортного терміналу в усть-лузі. П’ятий танкер стоїть без руху вже шість днів.

Перш ніж переїхати в усть-лугу в кінці грудня, танкер Naxos, який чекав найдовше, провів більше двох тижнів на якорі з повним завантаженням біля експортного терміналу в приморську.

Вважається, що жодне з п'яти суден не підпадає під санкції. США також наклали санкції на торгові фірми, які орендують судна.

Затримки з постачаннями відбулися в той час, коли потоки іншої російської нафти, Sokol, було серйозно порушено. Танкери з майже 12 млн барелів сорту, призначеного для Індії, простоюють у Тихому океані. Ще близько 3 млн барелів перебуває на човникових танкерах, які очікують вивантаження своїх вантажів на інші судна.

«Будь-який зрив, пов’язаний із санкціями, викликав би тривогу для москви. Однак це також стурбувало б політиків у деяких західних країнах, які намагалися уникнути обмежень на постачання продукту з росії через страх підвищення світових цін на пальне й розпалювання інфляції», — зазначає агентство.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти