В начало

Китайські нафтові гіганти бачать сплеск прибутку внаслідок підвищення цін на паливо

Китайські нафтові гіганти заявили, що попередній чистий прибуток за минулий рік збільшився через зростання цін на паливо за кордоном і наголос Пекіна на енергетичній безпеці, повідомляє Bloomberg.

PetroChina Co., провідна компанія з буріння нафти й газу в Китаї, заявила, що попередній чистий прибуток за 2022 рік зріс на 68% порівняно з попереднім роком. Державна компанія Cnooc заявила, що попередній чистий прибуток збільшився приблизно вдвічі.

Видобуток викопного палива в Китаї зріс 2022 року, причому вугілля й газ досягли рекордних значень, оскільки екологічні цілі відійшли на другий план, ніж енергетична безпека після бурхливого року для цін.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну перевернуло енергетичні ринки, що призвело до стрімкого зростання цін і різкого скорочення пропозиції. Вищі закордонні ціни допомагають державним виробникам нафти й газу в Китаї, попри слабкий попит всередині країни через спалах вірусу.

У жовтні нафтові гіганти Китаю заявили, що очікують відновлення слабкого попиту на паливо в країні в останньому кварталі року завдяки державним стимулам і відновленню економіки. PetroChina і Sinopec, два найбільших постачальники палива в країні, заявили тоді, що покращення попиту має підвищити продуктивність їхніх великих нафтопереробних підрозділів, які ослабли, оскільки урядові заходи з припинення поширення Covid уповільнили економіку й скоротили подорожі.

Зі слів аналітиків Citigroup на чолі з Тобі Шеком, є потенційний потенціал зростання дивідендів, який повинен підтримати ціну на акції Cnooc у найближчій перспективі. Акції підскочили на 3,4% у п’ятницю, тоді як PetroChina зросла на 1,8%.

Китайська національна офшорна нафтова корпорація, як офіційно називається Cnooc, пообіцяла збільшити витрати цього року, оскільки Пекін прагне збільшити видобуток для забезпечення енергетичної безпеки й сприяння відновленню економічного зростання.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти