В начало

Китай у липні збільшив запаси сирої нафти на тлі слабкого перероблення

Попри те, що в липні імпорт сирої нафти впав до мінімуму майже за два роки, Китай продовжував нарощувати запаси в липні, оскільки пропускна здатність нафтопереробного заводу (НПЗ) впала четвертий місяць поспіль.

Китай, найбільший у світі імпортер нафти, додав близько 280 тис. барелів на день (б/д) до комерційних або стратегічних запасів у липні, згідно з розрахунками Reuters, заснованими на офіційних даних.

Китай не розголошує обсягів сирої нафти, що надходить у стратегічні й комерційні запаси або виходить із них, але оцінку можна зробити, віднявши кількість переробленої нафти із загального обсягу сирої нафти, доступної завдяки імпорту й внутрішнього виробництва.

Згідно з даними, оприлюдненими у четвер Національним бюро статистики, нафтопереробні заводи (НПЗ) Китаю переробили 59,06 млн метричних тонн сирої нафти в липні, що еквівалентно приблизно 13,91 млн б/д.

Це менше на 6,1% порівняно з тим самим місяцем минулого року і стало найслабшим місяцем у барелях на день із жовтня 2022 року.

Імпорт сирої нафти становив 9,97 млн б/д у липні, а внутрішній видобуток становив 4,22 млн б/д, враховуючи 14,19 млн б/д, доступних нафтопереробним заводам.

Якщо відняти обсяг переробленого 13,91 млн б/д, то вийде надлишок у 280 тис. б/д.

За перші сім місяців року надлишок нафти в Китаї становив 800 тис. б/д.

Імпорт нафти із січня по липень становив 10,89 млн б/д, а внутрішній видобуток становив 4,28 млн б/д, що дало загальний доступ до 15,17 млн б/д, з яких вони переробили 14,37 млн б/д.

Загальна картина, яка випливає з китайського імпорту сирої нафти й перероблення на НПЗ, полягає в тому, що нафтовий сектор країни є беззаперечно м’яким.

Імпорт, як і пропускна здатність НПЗ, зменшуються, і це дозволило запасам продовжувати зростати.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти