В начало

Катар пообіцяв стабільне постачання газу в Європу

Держміністр енергетики Катару Саад аль-Каабі пообіцяв стабільно постачати в Європу 12-15 мільйонів тонн природного газу з Катару, якщо європейські країни, як і раніше, зазнають труднощів з іншими джерелами енергоресурсів.

«Зараз ми продаємо приблизно п'ять-десять мільйонів тонн скрапленого природного газу (СПГ). У найближчі 5-10 років ми будемо найбільшим продавцем СПГ у світі. 12-15 мільйонів тонн катарського природного газу стабільно надходитимуть у Європу, якщо ситуація збережеться в нинішньому вигляді», — зазначив Аль-Каабі під час конференції Energy intelligence forum у Лондоні. Його слова наведено у мікроблозі форуму у twitter.

Зі слів Аль-Каабі, проєктним групам, які працюють над збільшенням виробництва СПГ у країні, було дуже важко вкладатись у терміни виконання проєкту й у рамки бюджету, алев  Катарі очікується «величезний стрибок виробництва СПГ».

Як вважає міністр, на європейському ринку, побудованому на принципі хабів, «важко мати фіксовані постачання, що ґрунтуються на цьому хабі».

Аль-Каабі переконаний, що у найближчі 20-30 років піку споживання газу не буде.

План розширення Північного родовища в Катарі включає створення шести ліній СПГ, які збільшать його потужності зі зрідження газу з 77-ми до 126 мільйонів тонн на рік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти