В начало

Канадський вітро-водневий проєкт відтерміновано на рік

Один із перших проєктів Канади з виробництва водню без викидів за допомогою енергії вітру відклався на один рік, оскільки європейським клієнтам оператора World Energy GH2 потрібно більше часу, щоб розробити спеціальну інфраструктуру для роботи з продуктом, повідомила компанія. Про це пише Reuters.

Затримки ілюструють труднощі, з якими стикаються компанії при впровадженні нового продукту, який замінить види палива з високим рівнем викидів для транспорту, промисловості й будинків.

Півдюжини компаній просувають проєкти в поривчастих атлантичних провінціях Ньюфаундленд і Лабрадор і Нова Шотландія, щоб використовувати вітер для виробництва енергії для виробництва першого в Канаді експорту водню без викидів. 2022 року Канада підписала необов’язкову угоду про постачання «зеленого» водню в Німеччину з 2025 року.

Але World Energy GH2, дочірня компанія бостонського виробника відновлюваного палива World Energy, не виконуватиме цього графіка, повідомив Reuters керуючий директор Шон Літ.

«Постачальники не будуть готові прийняти продукцію протягом 2025 року, фактично не раніше 2027 року», — сказав Літ, маючи на увазі покупців, які заздалегідь придбають частину водню для проєкту.

Проблеми для потенційних покупців пов’язані з розробкою нових технологій для доставки, подальшої обробки і транспортування водню трубопроводом в останнє місце призначення, додав він.

Зі слів Шона Літа, World Energy GH2 тепер сподівається розпочати виробництво наприкінці 2026 року. Для залучення фінансування перед початком виробництва потрібне схвалення екологічного відділу Ньюфаундленду й значний інтерес перед купівлею.

Він зазначає, що ці зобов’язання покупців залежать від того, що канадський уряд завершить деталі податкового кредиту на суму до 40% капітальних витрат на будівництво водневих заводів.

Компанія має намір побудувати три наземні вітроелектростанції в Ньюфаундленді для виробництва 250 тис. метричних тонн водню на рік загальною вартістю $12 млрд.

Однак правозахисна група EnviroWatch NL ставить під сумнів ефективність будівництва вітрових турбін у Канаді для виробництва водню, який зрештою буде виробляти електроенергію для Європи за тисячі кілометрів.

EverWind Fuels планує почати виробництво в Новій Шотландії 2025 року, заявив генеральний директор Трент Вічі.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти