В начало

Канада збільшить експорт нафти для заміни російської

Канада до кінця року збільшить експорт енергоресурсів на 7%, аби допомогти перекрити короткотермінові втрати, що виникли на світовому ринку через обмеження імпорту російських нафти й газу. Про це заявили у міністерстві природних ресурсів Канади, передає «Бізнес.Цензор».

«Реагуючи на запити від союзників про допомогу у подоланні дефіциту, спричиненого конфліктом в Україні, канадська промисловість спроможна поступово збільшити експорт газу й нафти в 2022 році на 300 тис. барелів на добу (б/д). Мета цього – замінити російську нафту й газ, не збільшуючи глобальних шкідливих викидів», – йдеться у поширеній заяві.

За словами міністра природних ресурсів Канади Джонатана Вілкінсона, «наші європейські друзі й союзники потребують, аби Канада та інші збільшили свої зусилля».

«Вони кажуть нам, що потребують нашої допомоги у відмові від російської нафти й газу в короткотерміновій перспективі, одночасно пришвидшуючи перехід до інших джерел енергії на континенті. Канада має унікальну змогу допомогти з обома завданнями. Ми продовжимо співпрацювати із нашими міжнародними партнерами над підтримкою міжнародних енергетичних ринків і пришвидшенням переходу на інші джерела енергії», – сказав Вілкінсон після завершення саміту Міжнародного енергетичного агентства.

Торік Канада щодня експортувала близько 4 млн барелів сирої нафти. Однак нафтодобувна промисловість країни нині працює майже на піку своїх можливостей і значно наростити обсяги виробництва швидко не спроможна.

Раніше повідомлялося, що Канада припинить імпорт нафти з росії. 

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти