В начало

INA закриває НПЗ «Рієка» на технічне обслуговування

Хорватська нафтогазова компанія INA 7 грудня заявила, що призупиняє виробництво на своєму нафтопереробному заводі (НПЗ) в Рієці з першого тижня грудня до наступної весни для запланованих робіт з технічного обслуговування і модернізації загальною вартістю понад 100 млн євро ($108 млн). Про це повідомляє SeeNews.

«Капітальний ремонт було заплановано раніше на цю зиму, і він необхідний з кількох причин», — йдеться в повідомленні компанії. Однією з причин є те, що INA має відповідати юридично визначеним експлуатаційним вимогам, оскільки останнє планове технічне обслуговування було проведене 2019 року.

Ще одна причина – необхідність проведення робіт, які дозволять надалі працювати безперервно, що сприятиме безпеці постачання палива на ринок. Зупинку також буде використано для інвестиційних проєктів, спрямованих на підвищення енергоефективності НПЗ і зменшення його впливу на навколишнє середовище. Загалом для забезпечення стабільної й ефективної роботи НПЗ у майбутньому буде реалізовано вісім інвестиційних проєктів на суму понад 60 млн євро. Ці проєкти буде завершено до кінця зупинки.

Виробництво буде відновлюватися поступово після закінчення капітального ремонту.

На весь період призупинення виробництва INA забезпечила повне постачання нафтопродуктів, які будуть доставлятися морем з ринку Середземномор'я, додали в INA.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти