В начало

ICE запускає новий газовий ф’ючерсний ринок TTF, опціонний ринок у Лондоні, як і планувалося

Оператор біржі ICE 20 лютого, як і планувалося, запустив новий ринок ф’ючерсних і опціонних контрактів на газ TTF на своїй лондонській біржі, повідомив представник ICE.

27 січня ICE оголосила, що запустить новий ринок, заявивши, що він працюватиме паралельно з торгівлею TTF на своїй платформі ICE Endex у Нідерландах.

Новий лондонський ринок було розроблено, щоб запропонувати учасникам ринку «варіант страхування» у разі ризику запуску нового механізму корекції ринку газу ЄС.

«Сьогодні в Лондоні на ICE Futures Europe запущено ф’ючерси і опціони TTF», — сказав речник 20 лютого.

Альтернативний майданчик у Великій Британії, яка більше не входить до ЄС, надасть учасникам ринку змогу вибору, якщо механізм корекції ринку завадить їм торгувати й адекватно керувати своїм ризиком.

Міністри енергетики ЄС погодили механізм 19 грудня після кількох раундів перемовин, а новий регламент офіційно ухвалили 22 грудня. Механізм набув чинності 15 лютого.

Щоб цей механізм запрацював, ціна TTF на місяць наперед повинна перевищувати 180 євро/МВт•год протягом трьох робочих днів, а ціна TTF на місяць наперед повинна бути на 35 євро/МВт•год вищою, ніж глобальна референтна ціна на СПГ.

Поточні ціни на TTF значно нижчі за максимальний рівень. Platts, частина S&P Global Commodity Insights, оцінила ціну TTF на місяць вперед у 48,28 євро/МВт•год 17 лютого, що значно нижче від історичного максимуму в 319,98 євро/МВт•год 26 серпня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти