В начало

Hyundai і LG побудують у США завод з виробництва акумуляторів

Південнокорейські Hyundai Motor Group та LG Energy Solution оголосили сьогодні, 26 травня, про будівництво заводу з виробництва акумуляторів для електромобілів у США.

Вони інвестують у його будівництво $4,3 млрд, кожна компанія володітиме 50-відсотковою часткою у спільному підприємстві.

Завод буде збудовано у штаті Джорджія, будівництво розпочнеться наприкінці поточного року і має завершитися не раніше кінця 2025-го.

Завод випускатиме батареї із загальною річною виробничою потужністю 30 ГВт•год – цього достатньо для 300 тис. електромобілів.

Підприємство буде розташовано поряд із заводом з виробництва електромобілів Hyundai, Genesis і Kia, що будується зараз.

Нагадаємо, у грудні Hyundai спільно з іншою південнокорейською компанією SK On оголосила про будівництво ще одного заводу з виробництва батарей у цьому штаті. Honda та LG Energy Solutions також будують подібний завод в Огайо.

У квітні американська влада представила пакет заходів, який має сприяти поширенню екологічно чистих видів транспорту. До 2032 року дві третини автомобілів, що продаються, повинно бути оснащено електродвигуном. Американська влада вимагатиме від виробників випуску певної частки електромобілів від усіх автомобілів загалом, а також стимулюватиме покупців податковими пільгами.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти