В начало

Хабар для УГВ: підозрюваний просить перерахувати гроші ЗСУ

Обвинувачений у справі про спробу надання хабаря посадовим особам АТ «Укргазвидобування» житель Волинської області визнав провину і просить перерахувати зазначену у справі суму хабаря в 300 тис. грн на потреби Збройних сил України,

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури в четвер.

«За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості між підозрюваним та прокурором у кримінальному провадженні за обвинуваченням волинянина у наданні службовій особі неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 369 КК України)», — йдеться у повідомленні міськпрокуратури на телеграмі-каналі.

Досудове розслідування встановило, що «Укргазвидобування» оголосило публічну закупівлю запчастин для газових установок. Однак під час приймання запчастин у компанії-переможця тендеру було виявлено невідповідність постаченого товару технічним характеристикам, через що компанія їх не прийняла.

Надалі обвинувачений, не будучи працівником компанії-переможця тендеру, але особою, наближеною до її керівництва, пропонував 800 тис. грн хабаря одному з керівників філії «Укргазвидобування» за те, щоб той прийняв товар.

«Після передачі частини суми обсягом 300 тис. грн йому повідомили про підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі», — зазначається в повідомленні.

«Обвинувачений свою вину визнав і уклав угоду про визнання винуватості з прокурором. Запчастини, що не відповідають технічним характеристикам, не було прийнято АТ «Укргазвидобування». Вказані 300 тис. грн чоловік просить перерахувати на потреби ЗСУ», — інформують у прокуратурі.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти