В начало

GT Group бере в оренду залізничну перевалку на Закарпатті

Група компаній GT стане оператором терміналу з перевалки скрапленого газу Першої паливно-енергетичної компанії у Закарпатській області. Про це enkorr повідомив керівник групи Владислав Колодяжний.

Термінал  розташовано на станції Батьово Береговського району. Потужності об’єкту включають естакаду для одночасного переливу 4 вузькоколійних вагоно-цистерн у цистерни українського типу, буферні резервуари на 300 куб. м і естакаду для автомобільного наливу. Вузькі колії на термінал заходять з Угорщини, Польщі, Словаччини й Румунії.

«Ми домовилися з власниками терміналу про довгострокову оренду. Зроблено ремонт колій, ревізію обладнання, встановлено рівнеміри й витратоміри, тривають пуско-налагоджувальні роботи, адже термінал не здійснював діяльності чотири роки. Невздовзі очікуємо прибуття першої партії газу», — повідомив В. Колодяжний.

За словами В. Колодяжного, термінал доповнить технічний комплекс заходів із доставки скрапленого газу з Європи й портів Чорного моря в Україну. Наразі компанія має у довгостроковій оренді 101 європейських і 120 газових вагонів широкої колії, заброньовані потужності з перевалки скрапленого газу на прикордонних польських терміналах, але основна мета компанії – розвиток і розбудова потужностей із перевалки й зберігання газу саме на території України і надання комплексних логістичних послуг гравцям ринку.

«Зараз побудована нами логістична екосистема здатна прийняти будь-які обсяги газу практично в будь-якій точці Європи й видати вже на території України, включаючи умови ДДП АЗС», — резюмує Колодяжний.

За попередніми оцінками, поточний потенціал перевалки терміналу складає близько 100 євровагонів на місяць. GT також розглядає майданчик як базис торгівлі дрібним гуртом.

За інформацією enkorr, до 2016 р. на станції Батьово функціонував єдиний перевалочний комплекс — термінал «Карпати», що контролювався австрійською CargoGas Holdings GMBH й перевалював як енергетичні, так і сипучі грузи, зокрема зерно. У 2016 р. власники терміналу вирішили розділити бізнес, в результаті чого з’явилося два окремих термінали: «Карпати» й Перша паливно-енергетична компанія. Саме з останньою домовилася GT Group.

Як відомо, майно ТОВ «Термінал «Карпати» 20 травня було передано в управління Національній агенції України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА). 28 липня АРМА оголосила конкурс на пошук управителя майнового комплексу «Терміналу «Карпати». Прийом заявок на конкурс тривав до 18 серпня. За даними enkorr, заявки подали декілька компаній, серед яких зокрема національні оператори АЗС і гуртові паливні компанії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти