В начало

Група Orlen планує інвестувати 36,2 млрд злотих

Прогнози Orlen Group показують, що 2023 року капітальні витрати становитимуть 36,2 млрд злотих, причому найбільша сума – близько 9 млрд злотих — у сегменті нафтопереробки. Puls Biznesu повідомляє, що Orlen інвестуватиме, щоб уникнути нового податку.

Згідно з оприлюдненими даними, 10 млрд злотих має бути спрямовано на обслуговування, а решта 26,2 млрд злотих — на розвиток. Orlen оголосив, що капітальні витрати в сегменті нафтопереробки обсягом 9 млрд злотих має бути спрямовано на будівництво установки гідрокрекінгу в Мажейкяї, виробництва біоетанолу другого покоління Orlen Południe, установки вісбрекінгу й HVO в Плоцьку, блоку гідрокрекінгу нафти і морського терміналу для перевалки нафтопродуктів на Мартві Вісла в Гданську.

Orlen хоче витратити 6,5 млрд злотих на нафтохімію — головним чином на розширення потужностей виробництва олефінів у Плоцьку й добрив на заводі в Anwil. В енергетиці видатки мають сягнути 7 млрд злотих.

Інвестиційний бюджет Orlen амбітний, але окремі аналітики розглядають його переважно як «захисний план» від додаткового оподаткування групи. Йдеться про так званий податок на надприбутки, тобто податок на надзвичайні, військові прибутки. Такі податки схвалила Єврокомісія, і деякі країни вирішили їх запровадити. У Польщі влада не визначилася з цим видом податку, але час від часу доводиться чути, що робота над ним ведеться.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти