В начало

Група Orlen інвестує у виробництво біоетанолу, підтримуючи фермерів

Група Orlen купуватиме й використовуватиме солому зернових у польських фермерів для виробництва екологічної добавки до бензину – біоетанолу другого покоління, тобто з нехарчових продуктів, повідомляє Польський центр інформації про енергетичний ринок.

Потужність установки, яку зараз будують на заводі Jedlicze, становитиме 25 тис. тонн біоетанолу на рік. Саме така сума дозволить заправити бензином із цією біодобавкою майже 13 млн легкових автомобілів. Виробничий комплекс, який будується, стане першим у своєму роді в Польщі й другим у Європі. Група Orlen виділить приблизно 1,12 млрд злотих на інвестиції в сучасний біопродукт, а його виробництво має розпочатися 2025 року.

«Ми створили потужний концерн, який може інвестувати в сучасні технології і рішення, значно посилюючи конкурентоспроможність польської економіки. Відповідно до оновленої стратегії ми маємо амбіції стати лідером у розробці сучасного біопалива в Центральній Європі. Ми досягнемо цієї мети шляхом послідовного зміцнення виробничих активів групи Orlen на півдні Польщі, включаючи інвестиції в установку для виробництва екологічної добавки до бензину, тобто біоетанолу другого покоління. Вироблятимемо його з продуктів польських фермерів, що, окрім створення нових робочих місць, стане додатковим поштовхом для розвитку цілого регіону», — каже Даніель Обайтек, президент правління PKN Orlen.

Інвестиції, здійснені Orlen Południe, зміцнять співпрацю з фермерами, а отже, дозволять використати великий потенціал польського сільського господарства. Біоетанол другого покоління, на відміну від біопалива першого покоління, виготовлятиметься із відходів сільськогосподарського виробництва, насамперед із соломи зернових. Завдяки введенню установки в експлуатацію річна потреба в цьому продукті оцінюється приблизно в 150 тис. тонн. Це еквівалентно урожаю з 30 тис. гектарів полів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти