В начало

Готуємось до ювілею й зими: WOG відзвітував про сплату податків

Мережа АЗК WOG провела у ЗМІ кампанію зі звітування про сплату податків.

Згідно з повідомленням, з початку повномасштабної війни компанія перерахувала до бюджетів усіх рівні понад 23,7 млрд грн.

У компанії уточнили, що йдеться про податки при імпорті та з операційної діяльності (податок на прибуток, ПДВ (крім сплаченого при імпорті), роздрібний акциз, ПДФО, військовий збір, плата за землю, ЄСВ).

«Усі ми знаємо, що саме сплачені податки формують дохідну частину бюджету й спрямовуються на фінансування Сил оборони. Наступного року мережі WOG виповнюється чверть століття. Це поважна дата для будь-якого бізнесу, сподіваюсь, буде ще привід для свята. Наразі наш головний фокус — це якісно підготуватися до зимового періоду», — наводяться у повідомленнях слова Геннадія Карлінського, директора з маркетингу мережі АЗК WOG.

Тим часом WOG утримався від деталізації сплати податків, зокрема від розрахунку податкового навантаження на літр, які зазвичай мережа наводила раніше.

Напередодні такі розрахунки опублікував у своєму матеріалі «Розумні і розумники: мережі АЗС продовжують сплачувати податки на власний розсуд» директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн. Він зокрема наголосив на більш ніж дворазовому відставанні WOG від основного конкурента – мережі ОККО (2 грн/л проти 4,2 грн/л відповідно). «Чому при однакових цінах і порівнянній реалізації з ОККО сплата податку на прибуток і ПДВ на літр пального у WOG менша у чотири рази? Чому набагато менша офіційна зарплата? З такими окладами (тобто низькими витратами) прибуток мав би бути набагато більшим, ніж у конкурента», – йдеться у матеріалі.

«Якби WOG платив хоча б стільки ж, як UPG і Shell (відповідно друге й третє місця у податковому рейтингу), то держава отримала б додатково близько 250 млн грн за квартал (або 1 млрд на рік)», – підрахував Куюн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти