В начало

Акцизи з пального можуть віддати в Дорожній фонд

Кабінет міністрів планує повернути гроші з Дорожнього фонду на будівництво і ремонт доріг. Про це свідчить слайд із презентації держбюджету на наступний рік, який опублікував народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Як видно з презентації, у державному бюджеті на наступний рік закладено 43,2 млрд грн на Дорожній фонд, джерелом наповнення якого є акцизи з продажу пального і транспортних засобів.

«Питання точно треба обговорювати. І це безперечно пропозиція уряду. Я не підтримую поновлення дорожнього фонду 2025 року. Усі акцизи треба спрямовувати на потреби оборони», — прокоментувала ініціативу уряду голова Бюджетного комітету Роксолана Підласна, слова якої наводить Железняк.

Зазначимо, після широкомасштабного вторгнення росії в Україну доходи від акцизів були спрямовані на потреби безпеки й оборони. 2024 року ця сума становила 94,7 млрд грн.

Нагадаємо, 1 вересня набув чинності закон № 3878-I, який передбачає підвищення акцизів на пальне, завдяки чому щомісячний приріст бюджету на оборону мав становити 2,7 млрд грн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти