В начало

Gasum побудує новий шведський біо-СПГ завод

Фінська державна енергетична компанія і постачальник СПГ Gasum вирішила побудувати новий завод із виробництва зрідженого біогазу (біо-СПГ) у Борланге, Швеція. Про це повідомляє LNG Prime.

Gasum сказав, що інвестиційне рішення є наступним кроком у його плані спорудження п’яти великих біогазових установок у Швеції.

У лютому торік Gasum розпочав будівництво першого заводу біо-СПГ у Гетене й очікує, що виробництво розпочнеться тут наприкінці 2024 року.

Інші три підприємства будуть розташовані в Кальмарі, Сьобо і Хорбі. Gasum також планує біогазовий завод поблизу Тронхейма в Норвегії.

За словами Gasum, компанія інвестує понад 62 млн євро ($67 млн) у спорудження заводу в Борленге, Швеція.

Крім того, проєкту надала субсидію 15 млн євро ($62 млн) інвестиційна програма Klimatklivet Шведського агентства з охорони навколишнього середовища.

Gasum планує розпочати будівництво нового підприємства навесні 2024 року.

Завод Borlange використовуватиме 270 тис. тонн сировини на рік.

Побутові відходи збиратиме і перероблятиме місцевий партнер Gasum Borlange Energi, а гній отримуватимуть від фермерів у районі Borlange, сказав Gasum.

Використовуючи вихідну суміш органічних побутових відходів і гною, отриманих з місцевих джерел, завод вироблятиме 133 гігават-години (ГВт-год) зрідженого біогазу на рік, починаючи з 2026-го.

Скраплений біогаз, або біо-СПГ, може використовуватися в судноплавстві, автомобільному транспорті, включно з великовантажними транспортними засобами, і в промисловості.

Gasum має велику мережу заправних станцій СПГ/біо-СПГ для вантажівок у скандинавських країнах, також постачає біо-СПГ своїм морським клієнтам.

Мета компанії − вивести на ринок 7 терават-годин (ТВт-год) відновлюваного газу на рік до 2027-го.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти