В начало

Freeport LNG завершив ремонтні роботи і планує відновити деякі операції — Reuters

Freeport LNG, другий за величиною експортер скрапленого природного газу в США, у понеділок заявив, що завершив ремонт свого заводу в Техасі й попросив у регуляторів США дозволу зробити перші кроки для перезапуску об'єкту після простою.

Підприємство компанії з виробництва скрапленого природного газу (СПГ) було виведено з ладу через вибух 8 червня, і заводу було заборонено відновлювати виробництво, доки федеральні регулюючі органи не завершать ретельний аналіз безпеки й не затвердять відповідних змін.

Згідно із заявою, оприлюдненою в понеділок Федеральною комісією з регулювання енергетики США (FERC), компанія Freeport LNG попросила дозволу почати введення СПГ у систему трубопроводів заводу.

Під час роботи на повній потужності завод споживає близько 2,1 млрд кубічних футів газу на добу (bcfd).

Агентсво зазначає, що ф'ючерси на природний газ у США підскочили на 9%, до $3,46 за мільйон британських теплових одиниць, додавши попередній приріст прогнозів щодо холодної погоди. У п'ятницю ф'ючерси закрилися за найнижчою ціною з червня 2021 року.

«Новини Freeport пояснюють пізнє зростання цін. У цьому бізнесі люди спочатку купують, а потім ставлять питання», — сказав Джон Кілдафф, партнер компанії Again Capital LLC у Нью-Йорку.

Компанія попросила схвалення «розпочати охолодження трубопроводу передачі циклу 1 і відновити роботу компресорів управління википом газу й пов’язаних із ними трубопроводів», – йдеться в заяві.

Процедура, яка триватиме близько 11 днів, стане першим кроком до повернення експортного підприємства потужністю 15 млн тонн на рік до нормальної роботи після семимісячного простою. Freeport попросив відповідь на свій запит до 24 січня.

Схвалення дозволить «вводити СПГ у системи трубопроводів, щоб дати змогу трубопроводам охолонути до кріогенних температур, необхідних для циркуляції СПГ у системі трубопроводів циклу 1, і транспортувати СПГ до доку 1 експортного об’єкта», — сказав Фріпорт.

Нагадаємо, зупинка заводу змусила великих клієнтів, включаючи JERA й Osaka Gas, понести збитки на сотні мільйонів доларів. Серед інших великих покупців — BP, TotalEnergies і SK E&S.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти