В начало

Freeport LNG повністю відновив роботу

Техаський завод з експорту скрапленого природного газу (СПГ) Freeport LNG повністю відновив роботу після ремонту і технічного обслуговування. Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані фінансової компанії LSEG.

У минулому збої на другому за величиною заводі зі скраплення в США призвели до зниження цін на газ у США й підвищення цін на СПГ у Європі. Завод, який ремонтувався протягом кількох тижнів, повністю відновив роботу, підтвердив представник Freeport LNG.

Перші танкери вже почали завантажуватися. Зокрема танкер Shinshu Maru LNG був пришвартований до термінала Freeport LNG у середу, а Flex Vigilant відплив у вівторок, свідчать дані LSEG.

Згідно з даними LSEG, три інші танкери СПГ — Ignacy Lukasiewicz, LNG Enterprise і Prism Courage — очікують на завантаження в морі.

Згідно з даними LSEG, споживання природного газу на заводі 15 травня становило 2,121 млрд кубічних футів, що є найвищим показником з травня 2023 року. Завод може виробляти до 15 млн метричних тонн СПГ на рік.

Наприкінці березня Freeport заявив, що очікує, що два з трьох потягів скраплення, 1 і 2, залишаться закритими до травня для перевірки й ремонту, поки потяг 3 працюватиме. Однак потяг 3 закрили, принаймні тимчасово, приблизно 11 квітня.

Кожна з трьох ліній скраплення заводу може перетворювати приблизно 0,7 млрд кубічних футів газу на день у СПГ.

Одного мільярда кубічних футів газу достатньо, щоб забезпечити близько 5 млн американських будинків протягом дня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти