В начало

Ford услід за Tesla знижує ціни на електромобілі

Автовиробник Ford Motor знижує ціни на свій електромобіль Mustang Mach-E і знову відкриває замовлення — компанія вдруге знизила ціни цього року після серії знижень цін її конкурентом, компанією Tesla. Про це повідомляє Reuters.

Також у Ford заявили, що розширять модельний ряд стандартних акумуляторних моделей, оскільки в другій половині року збільшує виробництво електричного кросовера SUV.

Ціни на більшість моделей Mach-E було знижено на $3 000 або $4 000, залежно від версії, або на 7,8%. Ціна на задньопривідну версію Mach-E Premium знижується з $50 995 до $46 995. 

Гендиректор Ford Джим Фарлі розповів аналітикам, що Ford не має наміру збільшувати обсяг продажів електромобілів «за будь-яку ціну».

«Ми не збираємося встановлювати ціни лише для того, щоб отримати частку ринку», — додав він.

Відтак позиція Фарлі контрастує з заявою генерального директора Tesla Ілона Маска минулого місяця про те, що Tesla може скоротити прибуток від продажу автомобілів до нуля й компенсувати різницю за рахунок продажу програмних послуг.

У січні Ford знизив ціни на Mustang Mach-E на $5 900 за автомобіль після підвищення цін у серпні на $3 000-8 000, посилаючись на проблеми з ланцюжком постачань і вищі витрати на матеріали.

Ford заявив, що всі моделі стандартного діапазону тепер будуть живитися від літій-залізо-фосфатних (LFP) акумуляторів, що дозволяє транспортним засобам отримати додаткові 45 одиниць кінських сил і покращує цільові оцінки діапазону EPA.

Нагадаємо, у квітні Tesla знизила ціни на деякі зі своїх автомобілів Model Y і Model 3 в США, що стало шостим таким кроком компанії цього року, оскільки вона прагне стимулювати попит.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти