В начало

Фінська Neste скасувала проєкт з виробництва водню в Порвоо

Компанія Neste вирішила відмовитися від інвестицій у проєкт електролізера потужністю 120 МВт для виробництва відновлюваного водню на своєму нафтопереробному заводі (НПЗ) в Порвоо (Фінляндія). Рішення було ухвалено після завершення основного етапу проєктування, який розпочався у травні 2023 року, йдеться в заяві компанії.

Причинами відмови стали складні ринкові умови й фінансові показники компанії, що вимагають ретельної оцінки будь-яких нових інвестицій. На оцінку цього проєкту вплинули жорсткі обмеження на використання відновлюваного водню в процесах НПЗ для виконання зобов’язань Фінляндії з національного розподілу. Ці обмеження ускладнюють повне економічне використання електролізера такого розміру.

«Хоча ми припиняємо початковий проєкт з відновлюваного водню, ми активно розглядаємо альтернативні шляхи забезпечення відновлюваного водню в Порвоо. Наші амбіції залишаються спрямованими на використання відновлюваного водню на НПЗ у Порвоо, що також сприятиме виконанню зобов’язань Фінляндії з розподілу відновлюваного палива небіологічного походження (RFNBO). Разом з нашими партнерами ми продовжуємо роботу над розвитком водневих екосистем, пов'язаних з нашим НПЗ у Порвоо», — заявив Маркку Корвенранта, виконавчий віцепрезидент бізнес-підрозділу нафтопродуктів Neste.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти