В начало

Фінляндія має намір припинити постачання російського газу

Уряд Фінляндії має намір припинити постачання російського газу через вимогу російського «газпрому» про сплату газу в рублях. Про це повідомляє видання Helsingin Sanomat.

Відзначається, що фінський уряд відмовився платити в рублях. «газпром» вимагав від фінської державної газової компанії Gasum відповісти з приводу оплати за газ рублями до 20 травня.

За офіційними оцінками, замінити російський газ ресурсами естонського газопроводу і терміналів СПГ не вийде. Водночас на газ припадає всього близько 5% від загального споживання енергії Фінляндії, пише УНІАН.

У зв'язку з відмовою від газу в Фінляндії можуть виникнути проблеми в промисловості, де газ використовується як сировина для технологічних процесів. Передовсім ідеться про підприємства хімічної і лісової промисловості.

Як повідомлялося, 27 квітня видання Bloomberg, посилаючись на джерело, близьке до російського газового монополіста «газпрому», повідомило, що чотири європейські покупці газу вже заплатили за «блакитне паливо» в рублях, як того вимагає владімір путін. Також 10 європейських компаній уже відкрили рахунки в «газпромбанку», необхідні для задоволення платіжних вимог росії. Але Bloomberg не навів дані по європейських компаніях і країнах.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти