В начало

ФАС схвалила «лукойлу» придбання активів Shell у рф

федеральна антимонопольна служба (ФАС) схвалила «лукойлу» угоду з придбання активів Shell у росії з умовою дотримання вимог щодо реалізації нафтопродуктів на біржі, повідомляє відомство.

Запланована до придбання частка ТОВ «Шелл нафта» становить 99,9%.

Припис ФАС вимагає від «лукойлу» регулярної реалізації нафтопродуктів на біржі. Крім того, компанія не повинна здійснювати придбання нафтопродуктів на біржі у сесію торгів.

«Вимоги спрямовано на розвиток конкуренції на ринках нафтопродуктів», — йдеться у повідомленні ФАС.

12 травня «лукойл» з Shell оголосили про підписання угоди, згідно з якою російська компанія придбає 100% частки у ТОВ «Шелл нафта». Активи компанії включають 411 АЗС, розташованих переважно у центральному й північно-західному федеральних округах рф, а також завод з виробництва мастильних матеріалів у тверській області.

Роздрібна мережа «Шелл нафта» складається з 240 АЗС, що належать «Шелл», 171 майданчика, що належить дилерам (і 19 АЗС, що не охоплюються угодою з «лукойлом»). З 15 травня роботу АЗС, що входять у периметр угоди, було призупинено для забезпечення необхідних умов для продажу й транзиту операційних систем. Протягом року після завершення угоди «лукойл» має провести ребрендинг АЗС.

У 2012 році Shell запустила в торжку завод із виробництва мастил. Торік було оголошено про плани збільшення потужності підприємства з 200 млн до 300 млн літрів мастильних матеріалів на рік.

Суму угоди компанії не розкривають. У I кварталі 2022 року Shell списала витрати на активи в росії, зокрема на маркетингові активи «Шелл нафти».

«Shell оцінила змогу відшкодування балансової вартості «Шелл нафти», що призвело до знецінення необоротних активів обсягом $358 млн та інших витрат обсягом $236 млн», — повідомила компанія у звіті за I квартал 2022 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти