В начало

ExxonMobil веде перемовини щодо продажу акцій ключового німецького НПЗ

Exxon Mobil Corp. веде розширені перемовини з іншими акціонерами, щоб прокласти шлях до продажу своєї частки в другому за величиною нафтопереробному заводі (НПЗ) Німеччини, який було зупинено після рішення суду раніше цього року, зі слів джерел Bloomberg, обізнаних із цим питанням.

Майже рік тому американський нафтовий гігант оголосив про свої плани продати 25% акцій MiRO Mineraloelraffinerie Oberrhein GmbH у місті Карлсруе на півдні країни товарному трейдеру Alcmene, австрійській філії трейдера й оператора термінала Liwathon Ltd, але угоду ще не завершено.

Shell Plc, ще один акціонер НПЗ, отримав судове рішення від Вищого регіонального суду Карлсруе у липні, в якому стверджується, що Exxon Mobil повинна була спочатку отримати схвалення від усіх акціонерів заводу.

Exxon Mobil зараз перебуває у процесі складання компенсаційного пакета з Shell, повідомили джерела на умовах анонімності, оскільки обговорення закриті. Вони додали, що сторони впевнені, що найближчим часом досягнуть угоди, яка дозволить завершити продаж акцій.

Під тиском екологічних цілей і з новою зосередженістю на видобутку сирої нафти з більшою рентабельністю, найбільші нафтові компанії світу відмовляються від більшої частини своїх портфелів перероблення, а торгові компанії й групи приватних інвестицій є одними з основних покупців.

Exxon веде перемовини про продаж французького НПЗ консорціуму, до складу якого входить Trafigura Group, а Shell перебуває у процесі продажу своїх нафтопереробних і хімічних активів у Сингапурі спільному підприємству, включно з Glencore Plc.

Exxon Mobil, Shell Deutschland і Miro відмовилися від коментарів. Liwathon не відповів на запити про коментарі. Міністерство економіки Німеччини також не дало коментарів, але заявило, що уряд виконуватиме свої звичайні зобов’язання із забезпечення дотримання антимонопольного законодавства, безпеки постачання й законодавства про зовнішню торгівлю.

НПЗ MiRO, акціонерами якого є Shell, Exxon Mobil, Phillips 66 і місцевий підрозділ «роснєфті», який наразі перебуває під контролем уряду Німеччини, переробляє близько 15 млн тонн сирої нафти щорічно, згідно з даними вебсайту компанії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти