В начало

Exxon звітує про зменшення прибутку у ІІ кварталі

Exxon Mobil, найбільша американська нафтова компанія, оголосила, що її прибуток склав $7,9 млрд у другому кварталі проти рекордних $17,9 млрд у другому кварталі 2022 року й $11,4 млрд у першому кварталі 2023 року.

Як повідомляє New York Times, дохід Exxon знизився в останньому кварталі до $82,9 млрд зі $115,7 млрд роком раніше. Компанія повідомила про прибуток на акцію обсягом $1,94 порівняно зі $4,21 у другому кварталі минулого року.

Зменшення прибутку Exxon порівняно з незвичайним рівнем, досягнутим на розбурханому енергетичному ринку рік тому. Це більше, ніж прибуток у другому кварталі в $4,7 млрд 2021 року.

Інші енергетичні компанії також повідомили про зниження прибутку. Chevron, друга за величиною американська нафтова компанія, повідомила в неділю, що її прибуток у другому кварталі склав $6 млрд, що порівнянно з $6,6 млрд у першому кварталі й майже на 50% менше порівняно з прибутком у $11,6 млрд у другому кварталі торік.

Shell, найбільша європейська енергетична компанія, у четвер оголосила про прибуток у другому кварталі обсягом $5,07 мл, що на 56% менше, ніж торік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти