В начало

Equinor планує відновити виробництво СПГ у Хаммерфесті 7 червня

Норвезька компанія Equinor планує відновити виробництво на своєму експортному заводі СПГ у Хаммерфесті потужністю 4,3 млн тонн на рік на острові Мелкойя 7 червня. Як повідомляє LNG Prime, компанія закрила об'єкт 31 травня через витік газу.

Зі слів представника Equinor, витік стався через клапан в одному з контурів охолодження заводу.

Дані Gassco показують, що раніше Equinor планувала відновити виробництво 8 червня, а потім змінила дату перезапуску на 7 червня.

«Ми повідомили через Remit, що плануємо розпочати виробництво 7 червня», — сказав LNG Prime представник Equinor.

Прес-секретар також підтвердив, що Equinor завантажив Arctic Aurora об’ємом 155 тис. кубічних метрів під час зупинки виробництва.

«Це можливо, якщо в резервуарі є СПГ», — сказав речник.

Згідно з даними AIS, наданими VesselsValue, СПГ-газовоз 2013 року побудови, що належить Dynagas LNG Partners і зафрахтований Equinor, стояв у вівторок біля заводу СПГ у Хаммерфесті.

До цього витоку газу завод СПГ було закрито з 4 по 24 травня через проблему з теплообмінником.

Крім того, у червні минулого року Equinor знову почав доставляти СПГ із терміналу Хаммерфест після пожежі, яка спалахнула на об’єкті у вересні 2020 року.

Hammerfest LNG зріджує природний газ, що надходить із родовища Снохвіт у Баренцевому морі.

Газ надходить до Hammerfest LNG 160-кілометровим газопроводом, який було введено в експлуатацію восени 2007 року. Компанія разом із партнерами також модернізує завод.

Equinor є оператором як родовища Снохвіт, так і Hammerfest LNG з часткою 36,8%.

Іншими власниками ліцензії Snohvit є Petoro (30%), TotalEnergies EP Norge (18,4%), Neptune Energy Norge (12%) і Wintershall Dea Norge (2,81%).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти